Ieder voorjaar ik cursussen, op de zaak, in het landelijke Westbroek (vlak boven Utrecht). Voor particulieren met kleine of grote tuinen, met weinig of veel ervaring. Soms schuiven ook professionals aan. In drie of vier avonden kan ik veel van m´n ervaring overdragen omdat de groepen klein zijn (min.4, max. 12 personen) en er veel aandacht is voor vraag & antwoord in informele sfeer.

Cursus Tuinontwerpen

Alle onderdelen van een goed ontwerp komen aan bod, te beginnen bij inventarisatie van de situatie en uw wensen. Dan via vlakverdeling en verhoudingen naar optische instrumenten zoals coulissenwerking. Ten slotte is er aandacht voor de rol van materialen en beplanting. Uiteraard illustreer ik veel met voorbeelden, maar zeker zo belangrijk is dat u zelf aan de slag kunt met het ontwerpen van uw eigen tuin of die van een ander.

Cursus Tuinonderhoud

In deze workshop komen alle aspecten van tuinonderhoud aan bod: snoeien, water geven, bodem en bemesting, gazon, vijver en onkruidbeheersing etc.. Hoewel onderhouds- of snoeicursussen vaak buiten worden georganiseerd, kan er binnen veel meer informatie worden overgedragen. Alle machines en gereedschappen zijn bij de hand en kunnen worden gedemonstreerd. En uw vragen doen de rest. U kunt gerust met uw specifieke vragen komen (neem evt. takken of geprinte foto's mee).

Cursus Plantenkennis

De plantencursus geeft (heel) veel informatie over de eigenschappen en toepassing van verschillende soorten. Ik heb een selectie gemaakt van 140 goede soorten, die ook voor tuinarchitecten en hoveniers een kern van het assortiment vormen. De plus- en minpunten van de behandelde bomen, struiken, klimmers en vaste planten komen aan de orde, misverstanden worden uit de wereld geholpen en uw vragen beantwoord, zodat u met genuanceerde informatie verder aan de slag kunt. Heeft u planten die u niet kent of waarvan u niet weet wat u er mee aan moet? Neem mee!

Cursusagenda 2018

MeiTuinontwerpen

Vier dinsdag avonden 15,22, 29 mei en 5 juni 19.00-22.00. Kosten zijn €180,- inclusief koffie/thee en cursusboek.

Mei Tuinonderhoud

Drie donderdag avonden 17, 24 en 31 mei. De kosten zijn € 90,- inclusief koffie/thee en cursus/fotoboek.

Juni Plantenkennis

Drie maandagavonden 4, 11 en 18 junil. Kosten zijn € 90,- inclusief koffie/thee en cursus/fotoboek.

Aanmelding via onderstaand contactformulier, of telefonisch via 0346 – 28 21 40.

Contactformulier

* = Verplicht veld{chronoforms5}contact2016{/chronoforms5}